zondag 25 september 2011

AIR weekend Enschede

Vrijdag 9 september – de OPP T vertrekt naar Enschede om voor het programma van Artist in Residence repetities bij te wonen van Siegfried uitgevoerd door de Nationale Reisopera. Dirigent Ed Spanjaard is dit jaar de artist in Residence en hij is de dirigent bij deze productie. Om zeven uur gaan we na een inleiding van Ben te hebben gehad de zaal in om te kijken naar de zit repetitie. Bij een zit repetitie zingen de zangers voor het eerst met het grote orkest, alle voorgaande repetities worden met de piano gedaan. Bij een zitrepetitie is er nog geen decor en gaat het er vooral om dat het orkest en de zanger aan elkaar gewend raken.
Omdat de hoofdrol zanger bijna geen stem meer heeft gaat hij na de pauze naar huis waardoor de zangeres die de rol van Brünnhilde speelt/zingt alleen overblijft en geen tegenzang meer heeft. Omdat het orkest de zang nodig heeft om te zien wanneer ze weer moeten spelen heeft Ed de rol van Siegfried meegezongen. De Rol van Siegfried is de moeilijkste opera zangpartij die er is omdat de stem van de zanger heel veelzijdig moet zijn om deze rol te kunnen zingen. Ed dirigeerde voor de tel en zong op de tel, hier waren we zeer van onder de indruk.
Na de repetitie zijn we nog even het toneel opgeweest om het decor te bekijken.
Op het moment dat we weg wilde gaan werden we teruggeroepen omdat Ed nog wat met ons wilde drinken om de repetitie na te bespreken.
Zaterdag 10 September – We hebben vandaag om half 10 afgesproken bij het Wilmink theater om de eerste OT(orkest toneel) repetitie bij te wonen. Ze spelen het eerste deel van de Opera die zich vooral in het hol van Mime afspeelt. Deze repetitie duurde ook weer drie uren. Na afloop van de repetitie kwamen we allemaal bij elkaar om onze kostuums en decors te presenteren aan Ed. Het was een zeer inspirerende bijeenkomst waar Ed zijn gedachtes bij onze kostuums met ons deelde. Zo kwamen wij er daar achter dat walsje 8 een samenvoeging is van alle eerder gespeelde walsjes. Na de bijeenkomst zijn we weer richting Amsterdam gegaan. Het was een fijn en interessant weekend.

Vincent van der Wolf OPP T

Geen opmerkingen:

Een reactie posten