dinsdag 20 september 2011

Uitgangspunten Kostuum & Decor Groep 1

Groepje 1 bestaat uit Jimmy-Pierre, Vera, Martha & Lisa. Hieronder hun iedëen over het decor en de kostuums.
 
Inspiraties
Kubisme, circus, wals, stad, contrasten, uitvergroting, Zwitsers, Baskisch, mechanisch, machines, pastelkleuren & maskers

Het decor
We zijn op zoek gegaan naar contrasten. Aangezien Ravel ook een soort van contrast in zijn leven had. Aan de ene kant had hij zijn Zwitserse vader en aan de andere kant zijn Baskische moeder. Daardoor had hij twee gezichten. Om dat goed uit te beelden hebben we bedacht om een groot masker te maken van 5 bij 3,5m. Dat gezicht delen we in twee delen om dat contrast tussen zijn moeder en vader aan te duiden. Één kant wordt meer mechanische en ruwer terwijl de andere kant wat zachter, passievol en rustiger wordt.

Kostuum: man
Het mannenkostuum is meer gebaseerd op het circus thema. Ook hier komt het uitvergroten weer terug. Het belangrijkste aspect in het mannenkostuum is de zeer grote en lange stropdas met verschillende kleuren. Wel in de zachte pastel kleuren. De man krijgt net als alle andere kostuums een masker op.

Kostuum: vrouw wals 1
Toen we naar de concert versie van de wals gingen luisteren hebben we verschillende verhaaltjes bedacht bij de muziek die we hoorden. Bij de eerste wals hebben we een scenario bedacht van een persoon die door een grote stad dwaalt en daar nog nooit is geweest. Op basis daarvan is er een kostuum gemaakt wat een kruising is van een stad en landschap. De slierten zijn iets van een landschap verwerkt in een stadjes jas in pastelkleuren die erg bewegelijk.

Kostuum: vrouw wals 2
Bij de tweede wals hadden we het gevoel dat er een meisje in een soort van bos sliep. In de muziek hoor je iets duister/onheilspellends aankomen in de muziek. Het meisje heeft dat dan niet door. In het kostuum komt het meisjesachtige vooral naar voren. Met de pastel kleuren en de swierige stoffen komt het meisjesachtige meer naar voren. Het grootste gedeelte van het kostuum is doorzichtig wat ook de kwetsbaarheid van het meisje laat zien. Ook zij krijgt een masker op.

Kostuum: vrouw wals 3
Bij deze wals hadden we het eigenlijk het lastigs. We wisten niet precies een goed beeld te creeren. Maar het voor ons het gevoel alsof er iets ontwaakt. Iets begint op te bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten